دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 فروردين 1398 - 02:40
مبانی اندیشه‌ورزی/9

 ویژگی‌های اثر و صاحبان کرسی نوآوری چیست؟

کرسی‌های نوآوری و نظریه‌پردازی یکی از راهکارهای بسط آزاداندیشی در دانشگاه‌ها است اما باید با ویژگی‌های اثر و صاحبان کرسی نوآوری آشنا بود.
کد خبر : 373288
635850818126681546.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه اندیشه و کرسی‌های آزاداندیشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، هیئت حمایت ازكرسی‌های نظریه‌پردازی، نقد و مناظره درهفدهم بهمن‌ماه سال 82 از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی تاسیس شد اما دانشجویان و اساتید آشنایی چندانی با وظایف این هیئت ندارند.


توسعه و ترویج آزاداندیشی همواره از مطالبات مقام معظم رهبری از دانشگاهیان و حوزویان است، ایشان در پاسخ به نامه، جمعی از دانش‌آموختگان حوزه علمیه درباره نیاز كشور به آزاداندیشی تاکید می‌کنند: نباید از «آزادی» ترسید و از «مناظره» گریخت‌ و «نقد و انتقاد» را به‌ كالای‌ قاچاق‌ و یا امری‌ تشریفاتی تبدیل‌ كرد؛ چنانكه‌ نباید به‌ جای‌ «مناظره» به‌ «جدال و مدارا» گرفتار آمد و به‌‌جای «آزادی»، به‌ «دام‌ هتاكی‌ و مسئولیت‌گریزی»‌ لغزید.


در مبانی اندیشه‌ورزی/8 به بررسی آیین‌نامه برگزاری كرسی‌های نوآوری و نظریه‌پردازی پرداخته شد و بیان شد که از نظر هیئت حمایت ازكرسی‌های نظریه‌پردازی، نقد و مناظره کرسی نوآوری به ارائه روشمند هرگونه نظریه، دیدگاه، رویكرد و بحث علمی جدید، در ساحت‌ها و سطوح مختلف اطلاق می‌شود و در تعاریف آیین‌نامه دبیرخانه برگزاری کرسی‌های نوآوری و نظریه‌پردازی منظور از نظریه‌پردازی، ارائه نظریه علمی جدیدی است كه محصول مطالعه و پژوهش روشمند و برخوردار از وجاهت و سطح علمی لازم بوده، دارای مبانی، فرضیه و دلائل كافی و ساختار علمی منطقی باشد.


در این قسمت به بررسی ویژگی‌های صاحبان نوآوری و نظریه‌پردازی و نحوه احراز صلاحیت نوآور و نظریه‌پرداز بودن خواهیم پرداخت.


از نظر هیئت حمایت ازكرسی‌های نظریه‌پردازی، نقد و مناظره، صاحبان نوآوری و نظریه دارای چهار ویژگی عمده هستند؛ اول اینکه صاحبان نوآوری و نظریه دارای تحصیلات یا مطالعات عالی حوزوی یا دانشگاهی هستند همچنین برخورداری از اثر علمی و رشته تحصیلی یا تحقیقاتی مرتبط با موضوع کرسی دومین شرط صاحبان نوآوری و نظریه است.


آشنایی و اشراف به نظریات و دیدگاه‌های مطرح در زمینه موضوع مورد بحث و داشتن قدرت تجزیه و تحلیل علمی در رشته مورد بحث دو ویژگی عمده دیگر صاحبان نوآوری و نظریه محسوب می‌شود.


در مورد نحوه احراز صلاحیت نوآور و نظریه‌پرداز بودن برای برگزاری کرسی، در ماده چهار آیین‌نامه برگزاری كرسی‌های نوآوری و نظریه‌پردازی آمده است به‌منظور تشخیص صلاحیت علمی صاحبان نوآوری یا نظریه، و نیز قابلیت نوآوری و نظریه جهت طرح در کرسی، صاحب نوآوری یا نظریه باید ابتدا طرحنامه مخصوص را تكمیل کند.


بر اساس این آیین‌نامه، پس از بررسی طرحنامه از سوی کمیته داوران و در صورت لزوم بررسی دقیق محتوای آن در نشستی متشکل از کمیته داوران و صاحب نوآوری یا نظریه، کرسی برگزار خواهد شد.


گفتنی است، برگزاری كرسی صرفاً با امضای دو سوم اعضای کمیته داوران و تأیید دبیرخانه هیأت ممكن خواهد بود.


انتهای پیام/4115/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب